dugun, hazirlik, dugun hazirligi, kuafor, gelin, gelin topuzu, dugun kuafor, dugun saci, makyaj, dugun makyaji, sac topuzu

Düğün Hazırlıkları Boyunca Yapılmaması Gerekenler

* Kararlarınızı tek başınıza vermek;

Evlilik yoluna girdiğiniz müstakbel eşinizle karşılıklı konuşup kararları birlikte vermelisiniz. İkiniz de fikirlerinizi söylemeli, içinde bulunduğunuz şartlar da göz önünde bulundurularak ikinizin de içine sinecek şekilde ortak kararlar vermelisiniz.

* İhtiyaçlar veya yapılacaklar için liste yapmamak;

Yalnızca evlilik hazırlığı süresince değil, hayat boyu liste yapmak çok önemli bizce :) markete giderken de liste yapılmalı, günlük işlerinizin aksamaması için de liste yapılmalı. Hele ki düğün sürecinde... Alınacak tüm eşyalar için, resmi daire işleri için, davetiye gönderilecek akrabalar için... mutlaka liste yapmalısınız. Böylece birilerini veya bir şeyleri unutmamış olursunuz.

* Herkesi memnun etmeye çalışmak;

Şu hayatta herkesi memnun etmek mümkün değil bizce :) hele ki evlilik hazırlıkları boyunca... Birilerine fikir sordukça kafanız daha çok karışacak, en iyisi nişanlınızla birlikte karar vermek ve kendiniz hariç kimseyi memnun etmeye çalışmamak.

* Sorunlar veya istekler hakkında açıkça konuşmamak;

Günlük hayatta da yapılan en büyük hatalardan biri bu :) Açıkça konuşmazsak insanlar ne düşündüğümüzü veya neye üzüldüğümüzü bilemezler. İçimize attıkça daha çok yıpranır, daha çok yoruluruz. İyisi mi siz içinizden geçeni açıkça söyleyin. İsteklerinizi veya neye kızdığınızı anlamalarını beklemeyin, söyleyin.

* Bütçenizi göz ardı etmek;

Düğün sektörü çok geniş bir sektör ve baktıkça yeni bir şey görüyor insan :) Her şeyi almak istiyor ama tabii bu devirde bütçe planlamasını iyi yapmak gerek. Evlilik yolunda bütçenizi göz ardı ederseniz, evlendikten sonra işler daha zor ilerleyebilir.

* Planlamayı iyi yapamamak, zaman konusunda sorun yaşamak;

Zamanın ne kadar hızlı aktığını söylememize gerek yok :) göz açıp kapayıncaya kadar düğün günü geliveriyor... O yüzden zamanı verimli kullanmanız gerek. Kuaför randevusu, ev tutma/alma, davetiye basımı/dağıtılması, balayı planı, büyük eşyaların alınması, gelinlik seçimi...gibi işleri son günlere bırakmadan vaktiyle halletmek çok önemli.

* Aksiliklerle karşılaşınca pes etmek...

Aksilik her zaman olabilir, önemli olan o kriz anlarında nasıl davrandığınız... Pes edip, kırılıp, küsüp giderseniz o sorunları çözmek zorlaşır. O aksilikleri gidermeye çalışmalı, sorun çözülemiyorsa bir B planı yapmalısınız. Ama asla pes etmemelisiniz.